fallback

Джон Кери се разходи по Арбат

Държавният секретар на САЩ си купи сувенири за 35 хил. рубли

15.12.2015 | 17:46 Автор: Мария Аладжова

Държавният секретар на САЩ Джон Кери се разходи из улиците на Москва след официалните преговори между него и руския външен министър Сергей Лавров днес, предава Reuters. 

На едноминутно видео се вижда как Кери с интерес разглежда витрините на една от най-старите и живописни пешеходни улици в Москва - Арбат. Държавният секретар на САЩ върви в компанията на американския посланик в Москва Уилям Стивънс и още няколко души, а зад него се виждат мъже с камуфлажни униформи. Кери с интерес се спря пред магазин от американска верига за бързо хранене.

Дипломатът е искал да купи сувенири от центъра на Москва, съобщава кореспондент на The Moscow Post, позовавайки се на прессекретариата на американското посолство. Кери е похарчил около 35 хил. рубли (887 лв.) за комплект от шест матрьошки, няколко кукли от плат с национални руски костюми и два кехлибарени пръстена. 

Днес в Москва се състояха официалните преговори между руския външен министър Сергей Лавров и Джон Кери, на които двете страни разговаряха за кризата в Сирия и международната борба с тероризма. Следващата среща на високо ниво между Русия и САЩ ще се състои на 18 декември в Ню Йорк.

 

#KerryinMoscow #KerryonArbat pic.twitter.com/gUARNaQlZY

— Посольство США в РФ (@USEmbRu) December 15, 2015
fallback
Още от Свят
fallback