Министерството на отбраната на Русия с предупреждение към Анкара

Военното аташе на Турция е бил предупреден за възможни пагубни последици

13.12.2015 | 17:40 Редактор: Мариета Иванова
Министерството на отбраната на Русия с предупреждение към Анкара

Военното аташе на Турция контраадмирал Ахмет Гюнеш е бил предупреден за възможните пагубни последици от безразсъдните действия на Анкара по отношение на руския военен контингент, предава ТАСС, позовавайки се на съобщение от пресслужбата на военното ведомство на Русия.

Контраадмирал Гюнеш е бил спешно призован от руското Министерството на отбраната за  разговор със заместник-министъра Анатоли Антонов.

„На турския военен дипломат беше направено твърдо предупреждение за възможните пагубни последици от безразсъдните действия на официална Анкара по отношение на руския военен контингент, изпълняващ задачи в борба с международния тероризъм в Сирия,“ посочват от министерството.

Оттам посочват още, че е изразена дълбока озадаченост за поредните действия на провокация от турска страни по отношение на руския охраняващ кораб „Сметливи“ в Егейско море, който за да избегне удар с турски плавателен съд е бил принуден да открие огън.

„Контраадмирал Ахмер Гюнеш обеща незабавно да предаде съдържанието на руското предупреждение,“ посочват от военното ведомство.