fallback

Иран настоява списъкът на сирийската опозиция да се прави под егидата на ООН

Техеран осъди конференцията за кризата в Сирия в Рияд

13.12.2015 | 12:03 Автор: Мариета Иванова

Списъкът на опозиционните сирийски организации, които могат да участват в политическия процес по регулиране на кризата в Сирия, а също и списъкът с терористичните групировки, трябва да се определят от всички страни, влияещи на този процес и под егидата на ООН. Това е заявил заместник-министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдоллахиан в телефонен разговор със специалния посланик на ООН за сирийската криза Стефан де Мистура, предава ТАСС.

Разговорът между двамата е бил посветен на изхода от конференцията, организирана от Рияд и проведена в столицата на Саудитска Арабия 9-10 декември с участието на опозиционни организации и въоръжение групировки, воюващи с правителствената армия на Сирия.

В тази връзка заместник-министърът на външното министерство е подчертал, че Техеран не одобрява състоялата се в Саудитска Арабия конференция.

„В преговорите участваха терористични групировки, свързани с Даеш (Ислямска държава). На такива групировки не бива да се разрешава да решават бъдещето на Сирия,“ коментира  Абдоллахиан.  

fallback
Още от Свят
fallback