fallback

ИД пое отговорност за атаката в Сан Бернардино

Обама: Няма да се оставим да ни тероризират

05.12.2015 | 16:26 Автор: Мария Аладжова

Терористичната групировка „Ислямска държава“ обяви, че убийците на 14 души в Сан Бернардино са техни последователи, съобщава CNN. Молим се на Бог да ги приеме като мъченици, се казва в изявлението на групировката, направено чрез нейния радио канал.

Вчера от полицията в САЩ заявиха, че 27-годишната Ташфин Малик се е врекла във вярност на ИДИЛ във Фейсбук минути преди кървавата атака. Стана ясно също така, че преди атентата двойката е унищожила цялата си електронна техника. 

В дома на атентаторите бяха открити оръжия, взривни устройства и боеприпаси. Оказва се, че съпрузите са използвали законно притежавани оръжия 223 калибър.

На 2 декември Саид Фарук и Ташфин Малик откриха огън в център за хора с ограничени възможности, в резултат на което загинаха 14 души, а 21 бяха ранени.

Джихадистката групировка пое отговорността за стрелбата в Сан Бернардино, при която загинаха 14 души в сряда в Калифорния след като ФБР оцени стрелбата като „терористичен акт“.

Президентът на САЩ Барак Обама предупреди:

„Ние сме американци. Ще защитаваме нашите ценности, тези на отворено и свободно общество. Ние сме силни. Ние сме устойчиви. И няма да се оставим да ни тероризират“.

 

fallback
Още от Свят
fallback