Стрелба в Калифорния

Властите съобщават за най-малко 14 жертви

02.12.2015 | 22:50 Редактор: Мария Аладжова
Стрелба в Калифорния

Отново стрелба в САЩ – полицията в града Сан Бернардино, щата Калифорния, се е отзовала на сигнал за стрелба в района на център за хора с увреждания, предава CNN. Властите съобщават за най-малко 14 жертви.

Според свидетелските показания нападателите са трима и са стреляли с дълги оръжия. Те са започнали стрелбата от конферентната зала в сградата и са избягали от местопрестъплението с кола.

На мястото са пристигнали отряди на ФБР и Федералната агенция за контрол над оръжията.

Полицията евакуира хората от рехабилитационния център. Според информация на страницата на центъра в него работят около 670 души. Бащата на една от служителките там разказа пред медиите, че е получил известие от дъщеря си:

"Някой започна да стреля в работата, убити са хора. Затворена съм в офис, чакам полицията. Моли се за нас" е написала тя в съобщението си.

Полицейската акция продължава и в този момент. Извършителите не са заловени. Власите издирват колата, с която са избягали нападателите.

На 28 ноември мъж откри огън в клиника за семейно планиране в града Колорадо Спрингс, в следствие на което трима души загинаха, а други девет бяха ранени. След инцидента президентът Барак Обама заяви, че правителството на САЩ ще предприеме мерки за ограничаването на лесния достъп до оръжия в страната.