fallback

Башар Асад: Политическата кариера на Ердоган е към края си

Сирийският лидер заяви, че финансирането на терористите в Сирия става през Турция

02.12.2015 | 08:46 Автор: Мария Аладжова

Сирийският президент Башар Асад заяви в интервю за чешка телевизия, че финансирането на терористите в Сирия става основно през Турция, предава БНР. Асад изрази скептицизъм относно създаването на широка коалиция срещу тероризма. 

По негови думи екстремисти се представят за бежанци и по този начин, чрез миграционния поток, стигат до Европа. Засега обаче е трудно да се каже какъв е броят им:

„Мисля, че на снимки и видеозаписи в интернет могат да се намерят доказателства, че лица, убивали и дори обезглавявали хора в Сирия, са заминали за Европа като мирни граждани“, заяви сирийският лидер.

Той коментира и свалянето на Су-24, определяйки инцидента като „провал на Ердоган“:

„Този провал на Ердоган в Сирия, провалът на неговите терористични групи, е знак за края на политическата му кариера и той иска да направи всичко възможно да попречи на успеха в Сирия“, заяви Асад, цитиран от БНР.

Както е известно, режимът на Асад е подкрепян от Русия. Въпросът за оставането му на президенсткия стол се превърна в ябълката на раздора между Запада и Изтока. Асад заяви, че е готов да подаде оставка, ако не бъде избран на следващите президентски избори, но няма намерение да напуска поста в разгара на войната.

fallback
Още от Свят
fallback