Децата-чудо в музиката изумяват света

01.12.2015 | 12:15 Редактор: Лъчезар Вълев
Децата-чудо в музиката изумяват света

Децата чудо в музиката. Стотици примери на невръстни виртуози впечатляват света.

Запознайте се с Аким Камара.

Той е на 5 години, което не му пречи да изпълнява виртуозно „Танцът на феите“ на Феликс Менделсон редом до легендата Андре Рийо и оркестър.

Камара е роден в Берлин и започва да свири на цигулка, когато е само на 2 години. Неговият музикален педагог казва, че на гениалното момче са му достатъчни само едно две изслушвания на дадено произведение, за да го възпроизведе с инструмента си. Аким бе представен на фамозния Андре Рийо и това завинаги промени музикалната история.

Впечатляващи са и възпитаниците на американеца Арън Окийфи.

Неговата музикална фондация, базирана в САЩ, дава възможност на деца да записват абсолютно безплатно своите музикални изпълнения.

Финансирани изцяло с дарения, на малките таланти се осигуряват професионални инструменти, оборудване и екип от студийни инженери на най-високо ниво.

От фондацията казват че целта е да възпитат музикална култура у децата, да ги запознаят с цялостния процес по създаването на една музикална продукция и да ги научат да работят в екип.

Сериозна инициатива. А от крайния резултат, качен в канала в YouTube виждаме и чуваме, че в никакъв случай талант не им липсва.