Германия регистрира 900 000 мигранти от началото на 2015

Очаквани 1 млн до края на годината

20.11.2015 | 18:03
Германия регистрира 900 000 мигранти от началото на 2015

Над 900 000 бежанци и мигранти са били регистрирани в Германия от началото на годината, съобщи баварското министерство на вътрешните работи.

"Снощи бе надхвърлен броят от 900 000 в националната система", каза говорителят, цитиран от АФП.

Федералното правителство прогнозираше 800 000 влизания на бежанци до края на годината, но сега мнозина политици увеличават прогнозата си на 1 милион.

 

Още по темата

Армия на улицата

Германия може да разположи въоръжени войници по улиците за пръв път след Втората световна война, пише Телеграф.

Министри от правителството повдигнаха въпроса след като мачът Германия-Холандия в Хановер бе отменен преди началото му заради информация от разузнаването на друга държава в ЕС. Министърът на финансите Волфганг Шойбле публично призова да се използва армията в случай на координирани атаки срещу германски град.

"Ако имаме ситуация като в Париж вероятно с атаки на 3-4 места, трябва да помислим дали възможностите на нашата полиция са достатъчни", каза Шойбле пред Rheinische Post. "Какво да направим при извънредни обстоятелства, когато нашите органи на реда са вече претрупани в обикновени уикенди?".

Коментарът повдигна отново дебатът за ролята на армията в съвременна Германия, където обществеността остава чувствителна към идеята за войници на улицата.

По конституция въоръжените сили могат да бъдат разположени при криза, но досега са били ползвани само в помощ при природни бедствия, съобщава британският Телеграф.

/Снимка: аудиовизуална служба на ЕС/