fallback

Кратка среща Обама-Путин в Анталия

Няма детайли за какво са говорили президентите

15.11.2015 | 17:05

Путин и Обама проведоха кратка среща в Анталия. Двамата президенти са разговаряли около 20 минути преди срещата на Г20. С тях са били само преводачите и темата не е известна, съобщи Ройтерс.

Според РИА Новости президентите на САЩ и Русия са се възползвали от паузата между срещите с лидерите на страните от БРИКС и работното заседание на срещата, за да поговорят. Двамата са били за кратко време съвсем сами, с изключение на преводачите.

По-рано в неделя Путин и Обама размениха няколко думи по време на „семейната снимка“ на всички участници на срещата на Г20 в турския курорт Анталия.

Среща между президентите на САЩ и Русия не е била планирана да се проведе в Анталия.

„Президентът и Барак Обама свериха часовниците си по най-важните международни проблеми в рамките на юбилейната сесия на Генералната асамблея на ООН“, каза помощникът на президента Путин Юрий Ушаков, цитиран от РБК.

По време на срещата в Турция Путин има разговор с китайския президент Си Дpинпин, с германския канцлер Ангела Меркел, италианския премиер Матео Ренци и британския премиер Дейвид Камерън. Путин ще разговаря и с турския си колега Ердоган и краля на Саудитска Арабия Ал-Сауд.

Борбата с тероризма ще бъде централна тема на двудневната среща, съобщи по-рано ТАСС.

Срещата в Анталия започна в неделя сутринта с тъжна церемония по отдаване на почит на загиналите в атентатите в Париж на 13 ноември.

Ежегодната среща, обикновено посветена на глобалната икономика, този път се провежда без френския президент Франсоа Оланд, който изпрати министрите си си на външните работи Лоран Фабиус и на икономиката Мишел Сапен.

 

/Снимка: ОИСР, Туитър/

fallback
Още от Свят
fallback