Полиция и военни по улиците на Париж след атентатите

Разказ от първо лице на журналиста Борис Николов за Bulgaria ON AIR

14.11.2015 | 16:05 Редактор: Мариета Иванова
Полиция и военни по улиците на Париж след атентатите

Засилени мерки за сигурност и пусти улици. Така описа пред Bulgaria ON AIR Париж след серията атентати от 13 ноември журналистът Борис Николов. Той отбеляза, че присъствието на полицаи и военни по улиците на френската столица е осезаемо. По думите му повечето хора по улиците на Париж на 14 ноември са туристи.

Николов коментира, че от българското посолство са уверили него и семейството му, че ситуацията е овладяна и са отправили предупреждение да се избягват посещения на големи туристически обекти.

По думите му за случилото се в Париж са показателни лицата на жителите на френската столица, които от усмихнати на 13 ноември ден по-късно могат да бъдат определени като "омърлушени".

Николов коментира още, че е на почивка със съпругата си във френската столица и обмислят дали да не се приберат по-рано в България.

Припомняме, че от Министерството на външните работи съобщиха, че всички българи, които има нужда от съдействие на територията на Франция могат да се обадят на дежурния телефон в българското посолство в Париж: +33 1 45 51 85 90

Чуйте какво още сподели Николов от видео файла.

Още новини и коментари по темата може да видите в новините по Bulgaria ON AIR от 17.30 часа и извънредното студио с водещи Веселин Дремджиев и Милена Милотинова.