Борисов изрази надежда за нова политика в Европа след атентатите в Париж

Към момента няма данни за терористична заплаха за страната ни, заяви Румяна Бъчварова

14.11.2015 | 13:42 Редактор: Мариета Иванова

Като „новият 11 септември за Европа” определи атентатите в Париж премиерът Бойко Борисов след извънредно заседание в МВР на Оперативния  щаб по сигурност и миграция.  Той заяви необходимост от преосмисляне на политиките. По думите му, цитирани от Агенция Фокус, терористичните атаки от 13 ноември в Париж са „малко по-различни от другите” и допълни : „Всеки киносалон и всяка сладкарница е пряко уязвима”.

„Надявам се за една нова политика в Европа”, коментира той и също така изрази надежда да бъде проведена дискусия по темата в българския парламент.

„При тези десетки хиляди, които минават през нашата граница, със сигурност има огорчени и ядосани и това си е потенциален риск”, заяви Борисов. Премиерът препоръча българите да се въздържат от пътувания във Франция.

По думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова към момента няма данни за терористична заплаха за страната ни.

Относно извънредното заседание в МВР тя посочи, че са планирани „няколко специфични мерки, които да послужат за защитата на българските граждани”.  – „Засилва се и нивото  на граничен контрол на външните граници, засилва се контролът на транзитния трафик и се отделя внимание на обезпечаването на масовите мероприятия”, посочи тя.

"Обръщаме се към всички, които ще пътуват към Франция да го преосмислят. Щабът следи внимателно обстановката и е в непрекъсната връзка с партньорите”, коментира още Бъчварова, цитирана от Агенция Фокус.

Какво още заявиха премиерът и вътрешният министър- вижте от видео файла и репортажа на Васил Детелинов.

Още коментари и новини по темата следете в новинарските емисии по Bulgaria ON AIR след 17.30 часа.

От 18 часа започва и извънредното коментарно студио с водещи Веселин Дремджиев и Милена Милотинова.