fallback

Ростуризъм призова за внимание при пътуване до Франция

Олег Сафонов пред КомерсантFM

14.11.2015 | 12:45

Руската държавна туристическа агенция Ростуризъм препоръча на туристите да избягват места с голямо струпване на хора и да се въздържат от пътуване във Франция, съобщи нейният ръководител Олег Сафонов за КомерсантFM.

„Препоръките са стандартни, когато за съжаление стават опасни, трагични случаи – разбира се, да се избягват многолюдни места, да се следват всички препоръки, които се обявяват от правоохранителните органи и държавните структури на Франция.

Да се следват и изпълняват. В дадения случай бе наредено на хората да не излизат, да избягват места, където се събират много хора и разбира се, да се замислим при пътуване във Франция може би има смисъл по-късно, когато ситуацията се изясни“, каза Сафонов за руската радиостанция.

То прогнозира, че туристическият сектор може да очаква спад на продажбите за Франция.

Вицепрезидентът на Руския съюз на туристическата индустрия Юрий Баризкин смята, че властите няма да препоръчват на руснаците да не посещават Франция.

„Не мисля, че дестинацията няма да се препоръчва за посещения, но във всеки случай това ще промени потоците, дори малките, които се формират в това направление. Макар някои може да  се уплашат от атентата в Париж, каза Баризкин, цитиран от РБК.

Според него в последните месеци желаещите да посетят Франция и Европа са намалели наполовина. Коледа и Нова година в Европа винаги са популярни сред руските туристи.

На 13 ноември в Париж бяха извършени серия от атентати, най-големият от които в зала Батаклан в 11 район. Терористите откриха огън в един ресторант в 10 район на Париж, край канала Сен Мартен и до Халите. Няколко взрива избухнаха до Стад дьо Франс по време на мач между Франция и Германия. Според френската прокуратура загинали са 128 души, а 99 са в критично състояние.

fallback
Още от Свят
fallback