fallback

Великобритания евакуира туристите си от Шарм ел-Шейх

Багажът на британските граждани ще бъде върнат с отделни полети

06.11.2015 | 17:28 Автор: Мария Аладжова

Великобритания се готви да евакуира седем хиляди британски туристи от египетския курорт Шарм ел-Шейх, предаде агенция "Фокус". Евакуацията е резултат от проверка на експерти от Острова, изпратени от британското правителство, с цел да се изясни дали пребиваването на туристите им там е безопасно.

По информация на египетски медии, британските граждани са помолени да бъдат превозвани без багаж. Личните им вещи ще бъдат прибрани с отделни полети. Великобритания е сред страните, които отмениха полетите до Шарм ел-Шейх след катастрофата на руския пътнически самолет. В четвъртък в Шарм ел-Шейх не са пристигнали 17 полета с туристи от Великобритания, заяви министърът на гражданската авиация на Египет Хусам Камал. 

За днес, 6 ноември, са планирани осем полета от курорта, които ще приберат британските граждани у дома. Първоначално за днес са били планирани 29 полета, но ограничението за багаж се е оказало пречка. Летището в Шарм ел-Шейх не може да съхранява повече от 120 тона чекиран багаж, а следователно извозването на всички туристи в един ден се оказва невъзможно, обяви египетският министър на гражданската авиация Хосам Камал.

fallback
Още от Свят
fallback