fallback

В Турция гласуват за парламент

Изборите се провеждат пет месеца след последния вот

01.11.2015 | 11:16 Автор: Мариета Иванова

След неуспеха за съставяне на еднопартийно правителство пет месеца след последните парламентарни избори в Турция, избирателите отново са пред урните, предава Hurriyetdailynews.com. Изданието отбелязва,че изгледите за постигане на различен резултат не са много големи, предвид увеличаващата се подкрепа за всички партии.

Изходът от вота е важен с оглед на осигуряване на вътрешна стабилност и по отношение на ролята на Анкара за подпомагане на решаването на конфликта в Сирия и бежанската криза в Европа, предава Euronews.

Ключовата дума, използвана от президента и лидер на Партията на справедливостта и развитието Реджеп Ердоган, действително беше „стабилност”, предава още медията.   

В петте месеца след вота от 7 юни сблъсъците между силите за сигурност и обявената извън закона Кюрдска работническа партия бяха разпалени на фона на мащабни атаки, по всяка вероятност организирани от Ислямска държава и увеличаващо се чувство на уязвимост, предава Hurriyetdailynews.

Държавната анадолска информационна агенция отбелязва, че за сигурността на изборите ще се грижат около 385 хиляди души, от които 255 хиляди са полицейските служители, а 130 хиляди са представители на жандармерията и на сухопътните войски.

 

fallback
Още от Свят
fallback