Руски самолет падна на Синайския полуостров /ЪПДЕЙТ/

Airbus A321-200 KGL9268 е бил с 224 души на борда

31.10.2015 | 10:17
Руски самолет падна на Синайския полуостров /ЪПДЕЙТ/

Още по темата

 

ЪПДЕЙТ:

След излитане на самолета Airbus A321 на Когалымавия от Шарм-ел-Шейх за Санкт Петербург пилотът е поискал промяна в маршрута и кацане в Кайро, след което връзката прекъснала, съобщава РИА Новости.

По-рано източник от Росавиация съобщи за РИА Новости, че А321, полет номер 9268 е излетял от Египет в 06:51ч. и изчезнал от радарите 23 минути след това. На борда е имало 217 пътници и седемчленен екипаж.

Всички на борда са били руски граждани. Оцелели няма.

Египетските власти намериха черната кутия.

 

Хипотеза: военен самолет може да е замесен в катастрофата

Air France и Lufthansa заобикалят Синай, заради катастрофата

 

Какво се случи с полет KGL9268

Руски самолет падна на Синайския полуостров, в Египет, съобщи АФП. Самолетът излязъл от обхвата на радара малко след излитане от популярния туристически курорт Шарм-ел-Шейх.

На борда на самолета е имало 224 души пътници и екипаж.

В първите минути след съобщението излязоха най-различни противоречиви информации. Шефът на авиационната сигурност на Египет каза, че самолетът е направил контакт с властите в Турция и че няма проблем. Руските авиационни власти след това потвърдиха, че самолетът е изчезнал.

Премиерът на Египет после каза, че Airbus 321 на Kogalymavia е изчезнал.

Според Aviation Herald Metrojet /бивша Когалымавия, Kolavia/ самолет Airbus A321-200, рег. EI-ETJ, изпълняващ полет 7K-9268 от Шарм-ел-Шейх в Египет за Санкт Петербург, Русия с 212 пътници на борда е изчезнал от радара над Синай.

Египетската армия е отцепила района на катастрофата на самолета, съобщава РИА Новости. Предполага се, че отломъците са от самолета на Когалымавия.

Когалымавия се преименува на Metrojet на 1 май 2012 и започна да изпълнява полети под бранда на TUI.

Авиокомпанията е основана през 1993 в Сургут, Русия и в момента основната й база е летище Домодедово в Москва, според сайта на фирмата. Има 7 самолета: два A320, три A321 и два CRJ-200L.

Изпълнява полети до Гърция, Египет, Испания, Кипър, Русия, Турция и Черна гора.

/Корица: графика на Flightradar24/