fallback

Среща на САЩ, Русия, Саудитска Арабия и Турция за Сирия

23.10.2015 | 17:24

Външните министри на САЩ, Русия, Саудитска Арабия и Турция започнаха в петък, 23 октомври 2015 във Виена неочаквани преговори за изход от сирийската криза, съобщи АФП.

Джон Кери, Сергей Лавров, Адел ал-Джубейр и Феридун Синирлиоглу се срещнаха в петък следобед.

На въпроса на журналисти каква е целта на безпрецедентните преговори, държавният секретар на САЩ Джон Кери каза: Ще ви кажем като го постигнем".

Във Виена е и делегация от Йордания.

 

Още по темата

Русия и Йордания се договориха да координират военните си действия в Сирия чрез "специален работен механизъм" в Аман, съобщи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Русия, която бомбардира бази на джихадистите в Сирия в подкрепа на режима на Асад поддържа сътрудничество с Ирак, Сирия и Иран - всички част от шиитски съюз, преследващ цели, различни от руските, съобщи Ройтерс.

"Военните на двете страни се договориха да координират действията си чрез работен механизъм в Аман, столицата на Йордания, каза Лавров пред ТВ Русия 24. "Смятаме, че други страни, участващи в борбата с тероризма могат също да се включат в този механизъм".

 

Ден след изненадващото посещение на сирийския президент в Москва, руският лидер Владимир Путин съобщи, че Асад му е казал, че е готов да преговаря с някои въоръжени опозиционни групировки, ако те поискат диалог и са готови да се бият срещу Ислямска държава.

/Снимка: Туитър/

fallback
Още от Свят
fallback