fallback

Маскиран мъж с меч уби учител в Швеция

Има ранени ученици

22.10.2015 | 15:57 Автор: Ирина Георгиева

Неизвестен маскиран мъж с меч е убил учител и сериозно е ранил трима души в училище в Западна Швеция, съобщи BBC. Нападателят, който е на видима възраст около 20 години, е ранен от полицията. Той е настанен за лечение в болницата в град Тролхатан. Там са закарани и неговите жертви.

Говорителя на лечебното заведение NAL заяви, че ранените ученици са на 11 и 15 години. Третата жертва е учител.

"Те имат сериозни наранявания и са били оперирани. Един човек е починал на мястото на инцидента." - коментира говорителят.

Полицията е отговорила на спешно повикване, според което е станало нападение в кафе към училището Кронан. В него се обучават около 400 деца от предучилищна възраст до 9 клас.

Министър-председателят на Швеция Стефан Льовен спешно е долетял на мястото на трагедията. Той заяви, че това е "черен ден за Швеция".

Учениците и учителите са в силен шок и им се оказва психологическа помощ.

Тролхатан е индустриален град в западна Швеция, разположен на около 75 км на север от Гьотеборг, вторият по големина град в страната. Училищните атаки са рядкост в Швеция - това е първата след стрелбата в училище близо до Гьотеборг през 1961 г., при която загина един човек, а други шестима бяха ранени.

fallback
Още от Свят
fallback