fallback

WikiLeaks с нови разкрития

Сайтът публикува няколко писма, за които се твърди, че са от личната електронна поща на директора на ЦРУ Джон Бренън

22.10.2015 | 12:37 Автор: Лъчезар Вълев

Сайтът WikiLeaks публикува няколко писма, за които се твърди, че са от личната електронна поща на директора на ЦРУ Джон Бренън, съобщава Associated Press. Шестте документа са от периода 2007-2009г. - преди Бренън да поеме управлението на агенцията.

Публикацията в WikiLeaks е направена дни след като хакер, представящ се за американски ученик, каза пред таблоида The New York Post, че е проникнал в електронната поща на директора на ЦРУ и е изнесъл оттам лична информация. Според американското издание 13-годишният младеж е бил несъгласен с външната политика на САЩ.

Това е поредният удар срещу сигурността на комуникациите на американските държавни служби.

Междувременно въпреки подписаното споразумение между Китай и САЩ правителствата да не участват в корпоративен шпионаж, американски фирми продължават да са обект на китайски хакерски атаки. 11 американски компании са станали обект на кибератаки от свързани с китайското правителство хакери, съобщават от компанията за киберсигурност CrowdStrike . Първата хакерска атака е била само ден след подписването споразумението. От компанията за твърдят, че тези набези продължават и в момента.

 

 

fallback
Още от Свят
fallback