fallback

Джо Байдън няма да влиза в битката за Белия дом

Байдън обмисляше избора си от август насам

22.10.2015 | 11:55 Автор: Лъчезар Вълев

Американският вицепрезидент Джо Байдън сложи край на спекулациите за намеренията си дали ще влезе или не в битката за Белия дом. В присъствието на президента и съпругата си той обяви, че няма да се кандидатира за номинацията на Демократическата партия за изборите през ноември 2016 г.

Пред журналисти в Розовата градина на Белия дом Байдън подчерта, че въпреки, че няма да е кандидат, той няма да си мълчи.

"Възнамерявам да говоря ясно и категорично, за да въздействам колкото може повече на позицията на партията и на това къде би трябвало да стоим като нация." - подчерта американският вицепрезидент.

Байдън обмисляше избора си от август насам. Година преди вота неговото решение дава далеч по-ясна политическа перспектива на бившия държавен секретар Хилари Клинтън да стане първата жена президент на САЩ.

Според анализатори личната трагедия е натежала за решението на 72-годишният Джо Байдън. През май синът на Байдън почина от рак, така че най-вероятно той е предпочел семейството пред тежката предизборна кампания.

fallback
Още от Свят
fallback