fallback

Кунева: Борбата с корупцията има няколко фронта

Не съм имала намерение да воювам с партиите за антикорупционния закон, заяви вицепремиерът

19.10.2015 | 12:20 Автор: Мариета Иванова

Борбата с корупцията има няколко фронта, заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева по време на публичен дебат за справянето с корупцията на европейско и национално ниво на тема „Институциите срещу корупцията. Добрите практики на ОЛАФ, съобщи Агенция "Фокус".

„От една страна, се изисква общество, което е непримиримо срещу корупцията. От друга- трябва да имаме стабилни институции, които безкомпромисно наказват корупцията“, изтъкна Кунева.- „Днес ще говорим повече за институциите. За съжаление, предложеният от МС законопроект беше отхвърлен от НС. Обществото има право да знае тази информация за хората, които управляват“, коментира още тя.

Вицепремиерът посочи още, че никога не е имала намерение да воюва с парламентарно представените парии за антикорупционния закон.

По думите й, само през реалното засичане на данни може да се види дали управляващите работят в полза на обществото или заемат постовете си с цел лично обогатяване.

Кунева допълни, че след изборите отново ще проведе дискусии с парламентарно представените партии по спорните въпроси от антикорупционния закон.

„Разбирам притесненията за анонимните сигнали и ще подготвим допълнителни гаранции. Тези сигнали не са непознати в българския правен мир", добави Кунева и подчерта, че шефът на бюрото за борба с корупцията трябва да е независим и професионалист.

 

fallback
Още от Свят
fallback