fallback

Москва иска мерки за пресичане на атаки срещу руското посолство в Сирия

Лавров изрази надежда, че ще бъдат открити виновниците за обстрела на сградата на руска дипломатическа служба в страната

13.10.2015 | 14:57 Автор: Мариета Иванова

Москва изрази надежда, че виновните за обстрела на посолството в Русия в Дамаск ще бъдат установени и ще се вземат мерки за пресичане на подобни престъпни действия. Това е заявил министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, отговаряйки на въпрос на ТАСС, свързан с обстрела на руското посолство.

„От посолството ни потвърдиха съобщението за обстрел”, коментира руският външен министър.- „На територията на посолството на Русия в Дамаск са паднали две мини-едната на спортната площадка, другата на покрива на жилищния комплекс,” заяви той, подчертавайки, че няма пострадали.

„Това очевидно, е терористичен акт, насочен към отстраняване на привържениците на борбата с терористите и (цели- бел.ред.) да не им позволи да надделеят в борбата срещу екстремистите,” коментира външният министър. – „Сега, в сътрудничество със сирийските власти, се опитваме да установим виновните за този обстрел”.

До този момент, отбелязал Лавров „беше известно, че в околностите на Дамаск се разпространява влияние от Ислямска държава и от Джабхат ан-Нусра (ислямска групировка, клон на Ал Кайда-бел.ред)”.

 

fallback
Още от Свят
fallback