fallback

Путин за външната политика на Русия

11.10.2015 | 21:30 Автор: Теодора Георгиева

Провокация – така руският президент Владимир Путин нарече терористичния акт в Турция в интервю за програмата "Неделя вечер с Владимир Соловьов".. По думите му това е нагло терористично нападение" и опит да се дестабилизира страната. В интервюто Путин засяга и темата за руските действия в Сирия. Той заяви, че основната задача на руските военни в Сирия е стабилизиране на законната власт в страната. 

Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че борбата с тероризма трябва да се води с общи усилия. 

Ние живеем в размирни времена. Това, което се случи в Турция е нагло терористично нападение, престъпление с много жертви и разбира се опит да се дестабилизира в страната. Още повече това се прави по време на предизборната кампания. Тпва очевидно е провокация. Възползвам се от случая да поднеса съболезнованията си на турския народ и на президента Ердоган. 

По време на интервюто Путин наблегна на темата за руските действия в Сирия. Той заяви, че всичко, което се случва в небето и на терен не са спонтанни действия, а изпълнение на начертани планове. Руският държавен глава подчерта, че в плановете на Москва не влиза провеждането на сухопътна операция – нещо, за което съобщи тази седмица Пентагона. Путин предупреди, че в случай на заплаха за сигурността на Русия страната може да употреби високотехнологично оръжие и партньорите й трябва да знаят това. 

 

fallback
Още от Свят
fallback