fallback

Нова ескалация на напрежението в Газа

Израелската авиация е нанесла въздушни удари срещу обекти на движението Хамас

11.10.2015 | 12:47 Автор: Лъчезар Вълев

Нова ескалация на напрежението в Газа. Израелската авиация е нанесла въздушни удари срещу обекти на движението Хамас. Операцията е била насочена срещу два склада с оръжие. Бомбардировките идват в отговор на два въздушни удара срещу Израел в събота, както и редица опити от страна на палестинците да нахлуят в Израел от Газа. Съобщава се за загинали цивилни.

Властите в Газа съобщиха, че при въздушните удари са загинали двама души, четирима са ранени, а трима вероятно са останали под развалините на рухнала сграда. Според информация на палестинските лекари, загиналите са 30-годишна бременна жена и тригодишната й дъщеря. При подобни атаки случаите с цивилни жертви не са рядкост, тъй като Хамас разполага обектите си в жилищни райони.

Заради зачестяването на инциденти между двете враждуващи страни в конфликта израелските власти затвориха достъпа до Стария град в Йерусалим. Това предизвика напрежение и сблъсъци сред палестинците, той като в Стария град се намира джамията Ал Акса - третият по святост мюсюлмански храм след тези в Мека и Медина.

 

fallback
Още от Свят
fallback