fallback

Десет хиляди бежанци са влезли в Хърватия в събота

Министерство на вътрешните работи съобщи за 65000 новодошли от 16 септември

27.09.2015 | 10:41

Десет хиляди бежанци са влезли на територията на Хърватия, съобщи на 26 септември 2015 Министерството на вътрешните работи в сайта си. От 16 септември в страната са влезли 65000 мигранти.

 

Още по темата

„Днешното влизане на бежанците беше пред Товарник, Илок и Строшинац. Някои са били приютени във Временния приемен център, откъдето са били транспортирани към ГКПП Баранско Петрово село, Терезино поле и Ботово. На граничните пунктове Баяково и Товарник движението се извършва без затруднения, съобщават още хърватските власти.

На 25 септември 2015 Хърватия вдигна блокадата от границата си със Сърбия, с което прекрати едноседмичната криза, обтегнала отношенията между двете страни.

Загреб затвори границата за товари с настояване Белград да изпраща мигрантите към Унгария и Румъния, вместо само към Хърватия.

Отварянето на границата стана след като комисарят по разширяването Йоханес Хан призова от Белград Хърватия да вдигне ограниченията на границата си и каза, че няма алтернатива.

Българското Министерство на външните работи препоръча при пътуване между Сърбия и Хърватия да се избират обходни маршрути.

fallback
Още от Свят
fallback