fallback

Катя Пеева: Между 10 и 15% от гърците не са решили за кого да гласуват

СИРИЗА и Нова демокрация с много близки резултати в предпочитанията

18.09.2015 | 20:22 Автор: Мариета Иванова

Време за компромати и обвинения за несвършената работа. С тези думи определи предизборната кампания в Гърция Катя Пеева в коментар за Денят On Air от Солун. Тя подчерта, че часове преди края на предизборната кампания, между 10 и 15% от гърците заявяват пред социолозите, че не са решили за кого да гласуват. Голямата изненада по думите й са близките резултати в заявените предпочитания за консерваторите от „Нова демокрация” и СИРИЗА. Пеева посочи, че разликата е в рамките на няколко процента. По думите й това е постижение и за двете партии, предвид разцеплението в СИРИЗА и това, че Нова демокрацията е била в опозиция преди това.

Пеева припомни още, че Гърция ще има или ляво, или дясно правителство с оглед на изборния закон, който осигурява 50 места  в парламента за партията, събрала дори 1 глас повече.

Тя посочи още, че и СИРИЗА и „Нова демокрация” ще има с кого да се коалира в следващия парламент. Пеева изтъкна, че с шанс да изпратят депутати  в парламента имат и три антиевропейски партии- Комунистическата, Златна зора и на отцепилите се от СИРИЗА- „Народно единство”.

 

fallback
Още от Свят
fallback