fallback

Бр. Бобанац: Енергийната компания ENI ще продължи да инвестира в Кипър

ENI откри най-голямото газово находище в Средиземно море край Египет

10.09.2015 | 21:09 Автор: Ирина Георгиева

Италианската енергийна компания ENI ще продължи да инвестира в Кипър в разработването на газовите си находища там. Това съобщи кореспондентът Бранислава Бобанац в предаването Денят Он Ер. По думите й срещата между президентът на Кипър Никос Анастасиадис и главният изпълнителен директор на италианската компания Клаудио Дескалци е била наистина много важна за Кипър и за страните на Източното Средиземноморие. 

Италианската компания откри най-голямото газово находище в Средиземно море край Египет. Неговите залежи се изчисляват предварително на над 850 млрд. куб. метра газ с възможност за годишен добив на 30 - 35 млрд. куб. метра газ, посочи Бобанац.

Присъствието на ENI в изключителната икономическа зона на Кипър след откритието бе основната тема на разговора. Консорциум между италианската компания и южнокорейската КОГАС има договор с правителството на Кипър за проучвания в три блока, но при направените досега два сондажа той не успя да открие използваеми въглеводороди и временно преустанови работата си, коментира Бобанац.

Чуйте:

 

fallback
Още от Свят
fallback