Хилари Клинтън: Няма нужда да се извинявам за имейлите

08.09.2015 | 12:55 Редактор:
Хилари Клинтън: Няма нужда да се извинявам за имейлите
Хилари Клинтън: Няма нужда да се извинявам за имейлите

Водещият претендент на демократическата партия за президентските избори в САЩ  Хилари Клинтън заяви, че няма нужда да се извинява заради това, че е използвала личната си поща за служебна дейност, докато е заемала поста държавен секретар. В интервю за Associated Press тя подчерта, че всичко, което е направила е било с позволението на Държавния департамент.

Хилари Клинтън определи разразилия се скандал с имейлите като „отвличане на вниманието“. По думите й обаче това няма да засегне нейната кампания и посланията й.
Все пак кандидат-президентът подчерта, че отделянето на личния и служебен мейл е „по-добър избор“. Скандалът избухна през март, след като стана ясно, че Клинтън е използвала личната си поща за служебна кореспонденция докато е заемала поста на държавен секретар на САЩ в периода 2009-2013 г. Тя е изпращала писмата от частен сървър в дома си в Ню Йорк, като не е използвала акаунта на Държавния департамент. В рамките на разследването американският държавен департамент публикува 7000 страници с мейли на Хилари Клинтън, които показват как тя се е справяла с информацията, която е получавало по време на работата си в американското правителство. До момента разследващите не са открили никакви доказателства за това Клинтън да е застрашила националната сигурност.