Опасността от Грексит не е изчезнала: Нова демокрация

Ексклузивно интервю на Евангелос Меймаракис за Bloomberg

08.09.2015 | 10:16
Опасността от Грексит не е изчезнала: Нова демокрация

Лидерът на консервативната Нова демокрация Евангелос Меймеракис каза в ексклузивно интервю за Bloomberg, че моментът изисква сформиране на ново правителство и подновяване на преговорите, като предупреди, че опасността от грексит не се е разсеяла.

"Мисля, че опасността от Грексит не е отминала. Ако не направим правителство и стабилизираме страната, тази опасност ще става все по-реална. Понеже не искаме да си играем със съдбата на Гърция, искаме да сформираме правителство на Нова демокрация и европейските сили. Това не означава, че се предаваме. Означава, че влизаме в преговорите със силни аргументи"., каза Евангелос Меймаракис, председател на Нова демокрация

Още по темата

Бившият гръцки министър-председател и председател на Сириза, Алексис Ципрас даде смесени послания в понеделник, 7 септември, за намеренията си след предсрочните избори в края на месеца. Той каза, че остава насочен към осигуряване на "ясен мандат", но посочи, че Сириза би могла да работи с по-малки партии в центъра на политическия спектър.

Повтаряйки речта си от неделя на Солунския панаир, Ципрас каза пред репортери в северния гръцки град, че споразумението, подписано с международните кредитори на страната е най-добрия възможен изход за Гърция. Той добави, че ще го защитава и ще се опита да го подобри.

"Сделката трябва да се уважава с цел излизане от надзора", каза Ципрас, цитиран от Катимерини. Той отново отправи предизвикателство към всеки политически лидер, който би могъл да намери по-добро решение.

Чуйте думите на Евангелос Меймаракис, председател на Нова демокрация: