Илияна Йотова: България в момента е с една от най-развитите каналджийски схеми

Затова и социалистите настоявали за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност, коментира евродепутатът

08.09.2015 | 09:33 Редактор: Мариета Иванова
Илияна Йотова: България в момента е с една от най-развитите каналджийски схеми

България в момента е с една от най-развитите каналджийски схеми, коментира в предаването Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев евродепутатът Илияна Йотова.  – „И нямаше нужда да става тази страшна трагедия в Австрия (със смъртта на 71 души в хладилен камион- бел.ред.) - това е само една песъчинка в морето”, коментира още тя и допълни, че е известно кой в Южна България се занимава, изразявайки надежда, че и на службите е известно. – „Затова искахме да се събере Националният съвет за сигурност,” коментира Йотова, припомняйки позицията на социалистите от преди няколко дни.

Йотова изтъкна, че бежанската криза е най-сериозният проблем пред Европа, чиито измерения не са само социални, но и политически и икономически. Евродепутатът изтъкна, че на 9 септември предстои близо 5-часова дискусия в Европарламента по темата с бежанците. За 14 септември е планирана среща на вътрешните министри от ЕС  и „ние искаме да знаем каква позиция ще предложи България”, коментира Йотова. Тя изтъкна, че страната ни трябва да бъде част от решението, да участва в политиките по намирането му.

„Говорим за промяна не само на политики, но и на етно-културния модел. Говорим за това, че надига един много страшен екстремизъм, популизъм, ксенофобия към тези хора, които са жертви на икономическата миграция”, коментира Йотова и допълни, че колкото повече солидарност има, толкова по-добре.

Вижте целия коментар от видео файла.