fallback

Повече от 20 хиляди бежанци са пристигнали в Германия към 7 септември

Само за ден новодошлите мигранти са над 10 хиляди, коментира Александър Андреев от Deutsche Welle

08.09.2015 | 08:50 Автор: Мариета Иванова

Над 10 хиляди са пристигналите бежанци в Германия само за 7 септември, стана ясно от думите на Александър Андреев от Deutsche Welle за предаването Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев.

Андреев коментира, че Германия може да си позволи цената, необходима за посрещането на мигрантите, която според различни изчисления е между 6 и 10 млрд. евро. – „Държавната хазна на Германия е пълна и средствата могат да бъдат набавени,” коментира той.   По думите му има оптимистични очаквания за интегрираните на бежанците, като представители на мениджмънта на автомобилната компания „Даймлер” дори споделят, че се радват на пристигането им и изразяват надежди, че могат да разчитат на тях.

На въпрос на водещия Дремджиев защо в Германия бежанците се посрещат с ръкопляскания Андреев посочи, че отговорът е комплексен, „но има много общо с миналото на страната”. – „След втората световна война  милиони германци са се превърнали в бежанци от територията на Източна Прусия,  Силезия. Интегрирането на тези милиони германци е едно национално усилие. Техните потомци и до днес имат своите дружества и обединения”, коментира Андреев.

Вижте целия коментар от видео файла.

 

fallback
Още от Свят
fallback