fallback

Китайските пазари са във фокуса на вниманието и тази седмица

07.09.2015 | 11:38 Автор: Вероника Денизова

Китай се опитва да неутрализира опасенията за продължаващата нестабилност на местните пазари. През уикенда официални лица от Пекин заявиха, че сътресенията на фондовия пазар вече са отминали. По думите им финансовите пазари на Народната република отново ще са стабилни, а централната банка нарече интервенцията на държавата на фондовите борси „успешна“. Разпродажбите на китайските пазари и състоянието на втората световна икономика бяха ключови теми на срещата на Г-20 в Анкара през уикенда. Раян Чилкот от Bloomberg обобщава по-важните теми в началото на новата седмица.

 

 

Китайските пазари отвориха след четири почивни дни. Акциите в Азия се колебаеха в посоката, след като китайските книжа изтриха сутрешните ръстове. Shanghai Composite започна деня с ръст, но го завърши със спад от над 2%.

Срещата на Г-20 в Турция завърши. Китай беше във фокуса на вниманието на финансовите министри и централните банкери. Според Китайската централна банка сривът на местните пазари е към края си и държавните намеси са помогнали да се избегне евентуалният крах. Междувременно Стенли Фишър даде оценката си за последните трудови данни. Коментарите му оставиха присъстващите в залата разколебани за това как ще действа ФЕД по-късно през месеца.

Към кризата с бежанците в Европа. Германия и Австрия дадоха убежище на хиляди бежанци, които бяха блокирани в Унгария. Очакваме детайлите около плана на британското правителство да приеме други хиляди бежанци.

fallback
Още от Свят
fallback