Доналд Тръмп изгони журналист от испаноезична телевизия

Хорхе Рамос от Univision му зададе въпроси за промени в щатската имиграционната система, с което си навлече гнева на Тръмп

26.08.2015 | 13:59 Редактор: Лъчезар Вълев
Доналд Тръмп изгони журналист от испаноезична телевизия

Нов скандал около кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп. Милиардерът изгони от своя пресконференция журналист от най-голямата испаноезична телевизия в САЩ.

Причина за гнева на Тръмп стана серия от въпроси за предложението му да не се дава автоматично гражданство на родените на американска територия деца на имигранти.

По време на пресконференцията в Айова Хорхе Рамос от базираната в Маями телевизия Univision се изправи и започна да задава на Тръмп въпроси относно идеята му за промени в щатската имиграционната система.

Щом Рамос заговори, Тръмп го прекъсна и каза, че не му е дал думата, след което няколко пъти го прикани да седне. Милиардерът се обърна към журналиста с думите "Връщай се в Univision."

По-късно на Рамос бе позволено да се върне в залата. Тръмп го поздрави любезно, но по-късно двамата подновиха спора си.

Предложенията за имиграцията на Тръмп предизвикаха серия коментари в редиците на Републиканската партия. Няколко кандидати, сред които и Джеб Буш, ги определиха нереалистични.