Полицията разпространи фоторобот на атентатора от Банкок

Обявиха и награда за залавянето на престъпника

19.08.2015 | 17:17 Редактор:
Полицията разпространи фоторобот на атентатора от Банкок
Полицията разпространи фоторобот на атентатора от Банкок

Тайландската полиция разпространи фоторобот на човека, издирван във връзка с атентата и издаде заповед за ареста му. Обявена е награда от 1 милион в местна валута за информация, която ще доведе до залавянето на престъпника.

„Малко вероятно е само един човек да е отговорен за атаката. Атентаторът е бил част от мрежа“, коментира началникът на полицията в Банкок.

Въпреки че гражданството на заподозрения не е известно, полицията смята, че има замесени и тайландски граждани. Видеозаписи от камера за сигурност на входа на хиндуисткия храм, край който избухна експлозията, показват, че най-вероятно мъж с жълта тениска и раница на гърба е предизвикал атентата.

Междувременно полицията задържа френски гражданин на международното летище Суванабхун в Бангкок по подозрения в съучастие. Той е изпуснал своя полет и е с лека рана на ръката. Задържаният се разпитва.

Все още никой човек или организация не са поели отговорност за атентата. Тайландския премиер определи атаката като „най-лошият инцидент, който някога се е случвал в страната”.  

21 души бяха убити и над 100 бяха ранени при нападението в центъра на тайландската столица в понеделник. 11 от загиналите са чужденци.