fallback

Рискът в региона на катастрофата на самолета на Trigana Air

Марк Мартин, основател Martin Consulting

17.08.2015 | 09:35

Основателят и главен изпълнителен директор на Martin Consulting, Марк Мартин коментира катастрофата на самолета на Trigana Air в Индонезия с 54 души на борда. Той разговаря с Шери Ан от студиото на Bloomberg в Хонконг в предаването "Trending Business".

 

Още по темата

Вие сте правили анализ на риска на региона на катастрофата. Кажете ни какъв е той.

Теренът е доста агресивен. Времето се променя на 20 минути. Има ниски облаци. Силен вятър. Доста е тежък този район. Район, в който е трудно да си пилот, да управляваш самолет.

 

Може би е още рано да се каже, но според вас това изолиран инцидент ли е, свързан с тежкия терен или е свързан с лошата безопасност в Индонезия?

Регионът, особено Папуа има ниво на инциденти един на пет хиляди кацания. От гледна точка на статистиката това е доста добре. От гледна точка на жертвите обаче никак не е добре.

Да, много неща ще се изяснят, ако се намерят черните кутии на самолета и се свали информацията от тях. Така ще разберем какво е станало в последните 30 мин на полета.

Сега цялото внимание е насочено към разследването. Фактът, че открихме останките показва, че можем да преминем към следващата процедура и да се вземат мерки това да не се повтори.

 

fallback
Още от Свят
fallback