fallback

Какво следим днес – 17 август 2015

Предстоящи

17.08.2015 | 06:30

Гърция

Парламентът в Гърция одобри последния пакет финансова помощ в петък сутринта, но това може да бъде висока цена за Ципрас, който може би се изправят пред вот на недоверие. Най-вероятно вотът ще бъде гласуван след крайния срок за плащане на ЕЦБ на 20 август 2015. Сега вниманието се насочва към Берлин, където германските законодатели ще гласуват споразумението най-рано в сряда.

Експлозията в Тянцзин

Броят на смъртните случаи от експлозията в сряда вечерта в химически завод в пристанищния град Тянцзин в Китай се увеличи до 112 души. Сред изчезналите 95 има 85 пожарникари. Toyota съобщи, че три от производствените й линии в Китай ще останат затворени след взривовете миналата седмица. Решението за евакуация означава, че никой от трите завода не може да работи.

Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел даде интервю за ZDF ТВ при завръщането си от лятната почивка. В него Ангела Меркел казва, че е уверена, че МВФ ще подкрепи третия спасителен пакет за Гърция и намеква, че би обсъдила облекчение, но не и намаляване на дълга – чрез увеличение на срока и намаляване на процента. По този начин германският канцлер се обърна към собствените й представители в парламента, които искат МВФ да участва в поредната програма за спасяване на Гърция. Бундестагът ще гласува програмата в сряда.

Катастрофата в Индонезия

Самолет на Trigana Air с 54 души на борда изчезна в неделя по време на полет от Сентани за Оксибил. Първоначалните съобщения са за катастрофа поради лошо време.

Моди в ОАЕ

Премиерът на Индия Нарендра Моди започна в неделя двудневна визита в Обединените арабски емирства, по време на която има среща с шейх Мохамед Бин Рашид Ал-Мактум в Дубай. Моди разчита на инвестиции от втория по големина инвестиционен фонд и ще се срещне с някои от двата милиона индийци, работещи в ОАЕ, които миналата година изпратиха над 12 млрд долара у дома.

Star Wars Ленд

Най-големите тематични паркове, правени някога от Walt Disney ще бъдат посветени на сагата Star Wars/Междузвездни войни.  Ще бъдат разположени на по 14 акра, в две локации - Disneyland Калифорния и Disney Hollywood Studios във Флорида, и ще предлагат на посетителите да се повозят на борда на Хилядолетния сокол /Millennium Falcon/ и да видят междузвездния бар. Строежите започват през 2017. Напролет отваря паркът за 5.5 млрд долара в Китай, Disney Shanghai Resort.

#StarWars themed lands feature 2 signature attractions, including a secret mission on the Millennium Falcon. http://t.co/gHgGS1TGWQ #D23Expo

— Disney Parks (@DisneyParks) August 15, 2015
fallback
Още от Свят
fallback