fallback

В Киев били съгласни местните избори в Донбас да се регулират с отделен закон

Експерти отбелязват, че доскоро Киев отказваше да приложи Закона за особен статут на Донбас

12.08.2015 | 16:37 Автор: Мариета Иванова

Украински представители потвърдили по време на видеоконферентна връзка, че местните избори в Донбас трябва да се уредят от специален отделен закон, предава ТАСС, позовавайки се на близък до преговорите източник. Участниците в разговора били членове на политическа подгрупа- част от контактна група за регулиране на ситуацията в Югоизточна Украйна, отбелязва още медията.

„Украинската страна потвърди, че местните избори в Донбас трябва да бъдат регулирани от отделен специален закон, а не с приетия през юли тази година  украински закон за местните избори,” коментира цитираният източник пред медии в Луганск.

По думите му следващият видеоконферентен разговор между представителите на политическите подгрупи на контактната група може да се проведе на 19 август.

Ръководителят на Центъра по проблемите на Кавказ и регионалната безопасност към МГИМО, Николай Силаев коментира, че доскоро Киев отказваше да изпълни Закона за особен статут на Донбас. Той допълва, че на дневен ред стои въпросът с привеждане в действие именно на този закон.

„Проблемите си остават, както досега. Въпреки че в пакета мерки от 12 февруари се включваше встъпването в сила на този закон, украинската страна реално отказва да изпълни този ключов момент”, добавя Силаев.

 

fallback
Още от Свят
fallback