fallback

Няма пострадали български военни при инцидента в Кабул, Афганистан

Терористичната атака е извършена в жилищен квартал в столицата

07.08.2015 | 14:12 Автор: Ирина Георгиева

Няма пострадали български военнослужещи при терористичния атентат на 7 август, в 01:00 ч. местно време (23:30 ч. българско време) в Кабул, Афганистан. Поне 10 души бяха убити, а около 400 ранени в атентата с камион бомба. Талибаните поеха отговорност за атаката.

Терористичната атака е извършена в жилищен квартал в столицата, близо до правителствен комплекс със сгради на афганистанското Министерство на отбраната. 

Министърът на отбраната Николай Ненчев проведе телефонен разговор с националния командир на контингента и е в постоянна връзка с командването на българския контингент. Той е изразил увереност, че българските военнослужещи ще продължават да изпълняват поставените задачи с доказан професионализъм и съгласно оперативните планове и стандартните оперативни процедури на международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан "Решителна подкрепа".

Пред последните дни бяха звършени няколко нападения в Афганистан, след като миналата седмица молла Ахтар Мансур бе избран за нов лидер на талибаните.

От началото на 2015г. до 30 юни в Афганистан при различни атаки загинаха 1592 цивилни, а ранените са 3329, показаха данни на ООН.

/Снимка: Архив/

fallback
Още от Свят
fallback