fallback

Джон Кери: Остават още трудни въпроси за решаване в иранските ядрени преговори

Той написа своя коментар в Twitter след продължила над един час среща с иранския външен министър Джавад Зариф

11.07.2015 | 15:50 Автор: Георги Стоянов

"Остават още трудни въпроси за решаване" в преговорите във Виена за иранската ядрена програма, заяви днес държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от Франс прес.

Той написа своя коментар в Twitter след продължила един час и половина среща с иранския министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф и върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Още по темата

В момента Кери е на координационна среща с Могерини и външните министри на Франция и Германия, Лоран Фабиюс и Франк-Валтер Щайнмайер, съобщи европейски дипломат.

Британският министър на външните работи Филип Хамънд ще се върне в австрийската столица в най-скоро време.

Според западен дипломатически източник преговорните екипи във Виена не могат да постигнат компромис по въпроса за отмяната на оръжейното ембарго срещу Иран.

По думите му Ислямската република е готова да приема ембаргото да остане в сила само шест месеца след сключването на споразумението за ядрената й програма.

Иран няма никакво ограничение във времето за сключването на споразумение, каза близък до делегацията на страната източник в отговор на въпрос дали преговорите може да бъдат удължени допълнително, предаде АФП.

В момента новият краен срок за постигане на сделка е 13 юли, понеделник.

fallback
Още от Свят
fallback