fallback

Ципрас: Предложенията ни няма да натоварят европейските данъкоплатци

Предлагаме на институциите надеждни реформи въз основа на справедливо споделяне на граници, написа в Twitter гръцкият премиер

08.07.2015 | 12:32 Автор: Мариета Иванова

Нашите предложения за финансиране на задълженията ни и преструктуриране на дълга ни няма да натоварят европейските данъкоплатци, отбеляза в Twitter премиерът на Гърция Алексис Ципрас, който участва в дебата на Европейския парламент, посветен на гръцката криза. В поредица от постове, той отбелязва, че предложенията към институциите включват надеждни реформи, базирани на справедливо споделяне на граници.

Ципрас отбелязва още, че „мнозинството от гърците усещат, че няма друг избор, освен да спре утъпкването на този път за никъде“.

По думите му страната му е използвана, „за да бъдат експериментирани мерките за икономии“, пише още в Twitter профила на Ципрас.

„Трябва да признаем, че експериментът се провали“, допълва гръцкият премиер.

В изказването си пред европейските депутати той е цитирал още проучване на  Credit Suisse, според което 10% от гърците управлява 56% от богатството на страната.

Той отбелязва и, че не е от тези политици, които ще обвинят „чужденците“ за неволите на Гърция.

И посочва още, че предходните управляващи на страната му са създали „клиентелска държава, подкрепена от корупция и обвързана с икономически елит“.

Ципраст отбелязва още, че е убеден, „че всички ще отчетат историческата си значимост“.

fallback
Още от Свят
fallback