fallback

Поне 11 войници са убити при талибанска засада в провинция Херат

Ранени са най-малко 6 войници

29.06.2015 | 11:13 Автор: Ирина Георгиева

Талибаните в Афганистан са убили поне 11 афганистански войници при засада в западната провинция Херат, заяви местната полицията за BBC. По тяхна информация конвоят от пикапи е бил нападнат на 28 юни вечерта в Карукх, област Херат.

Оръжията са откраднати от талибаните при нападението, пише информационна агенция Тolo. Тя съобщава, че най-малко 6 войници са ранени.

Засадата идва на фона на боевете от миналата седмица в северната провинция Кундуз. Талибаните са увеличили броя на атаките срещу силите за сигурност, в следствие на стартирането на годишната пролетна офанзива в края на април, пишат кореспондентите.

Съществуват опасения, че насилието тази година може да се увеличи в сравнение с предишните, особено поради факта, че силите за сигурност са се опълчили на няколко фронта и са се изправили пред рекорден брой от жертви.

Мисията на НАТО в Афганистан официално приключи декември 2014г., въпреки че е останал малък контингент от чуждестранни сили в страната, за да подпомогнат местните сили за сигурност.

Един офицер е сред 11 войници, убити в последното сражение, заяви говорителят на провинцията Херат пред BBC.

 

fallback
Още от Свят
fallback