fallback

Взрив в джамия в Кувейт

Бомбата избухна на обедната молитва в петък 26 юни 2015

26.06.2015 | 15:44

Терорист-камикадзе се взриви в джамия в Кувейт, съобщи АФП, позовавайки се на очевидци и официални лица. Терористът атакува шиитска джамия в петъку 26 юни 2015 по време на молитвата. Има убити и ранени. Никой не е поел отговорността за атентата в Кувейт, но в последните седмици ИДИЛ съобщи, че е извършила нападение над шиитски обекти в Саудитска Арабия и Йемен.

Взривът стана в джамията Ал-Имам ал-Садек /Al-Imam al-Sadeq/ в Кувейт сити. Официалната агенция KUNA потвърди, че има "убити и ранени", но не даде подробности Очевидци казаха на AFP, че "десетки на убити и ранени" и в социалните мрежи снимки показват десетки окървавени тела и в джамията.

 

Атентат на плажа в Тунис на 26 юни 2015

 

Към този час AFP няма потвърждение за броя на жертвите от официални източници. Охранител е казал, че "става дума за самоубийствен атентат." Терористът влязъл в джамията по време на обедната молитва в петък. Фотограф на AFP, пристигнал на мястото след атентата е видял, че джамията е обградена от полицията.

 

Араби и европейци заедно сме обект на атаки: Федерика Могерини, висш представител на ЕС за външната политика

 

Петъчният атентат в Кувейт е бил насочен срещу шиитите в страната, които са около една трета от населението от 1,3 млн души.

/Снимка: Туитър @LatestinKw/

fallback
Още от Свят
fallback