Ева Паунова: В последните седмици нямаше дискусии за Гърция

Станахме свидетели на изпращане на предложения от гръцка страна, които бяха крайно под очакванията на кредиторите, коментира евродепутатът

25.06.2015 | 09:14 Редактор: Мариета Иванова
Ева Паунова: В последните седмици нямаше дискусии за Гърция

Седмиците напред ще бъдат много трудни и се надявам да станем свидетели на преговори, коментира евродепутатът Ева Паунова по повод разговорите между управляващите на Гърция и кредиторите на страната в търсенето на решение за южната ни съседка. В предаването Денят On Air с водещ Веселин Дремджиев Паунова посочи, че в последните седмици не е имало голяма дискусия, а „изпращане на предложния от гръцка страна“, които по думите й са били крайно под очакванията на кредиторите и „се стигаше до едни срещи, в които нямаше обсъждане“.

„Ако говорим за Гърция е по-правилно да говорим за гръцкото правителство, защото редица проучвания сочат, че гърците искат да останат част от еврозоната и от еврото и европейските ценности,“ коментира Паунова. По думите й обаче, „изглежда гръцкото правителство не иска това да се случи. Гръцкото правителство очаква и то си играе до някаква степен с кредиторите и ЕС, тъй като ние много бихме искали Гърция да остане част от ЕС, очакват, че ние ще се споразумеем на всяко едно тяхно предложение. Обаче виждат, че това не става, но продължават да водят същата политика, която няма нищо общо с конструктивното поведение, и очакват да намерят решение, но напротив“, заяви Паунова.

В същото време световните агенции отбелязват, че преговорите между управляващите на Гърция и кредиторите на страната са продължили до късно през нощта на 24 юни ще бъдат подновени отново сутринта на 25 юни.