fallback

Протест в Лондон срещу мерките за строги икономии

20.06.2015 | 21:14 Автор: Теодора Георгиева

Хиляди британци излязоха на протест срещу мерките за строги икономии на правителството. Те изразиха недоволството си от притока на мигранти в страната, от здравната реформа и поскъпването на висшето образование.

Протестиращите се събраха пред Bank of England в Лондон. те издигаха лозунги "Никакво орязване на бюджетните разходи", "Вие забогатявате, ние обедняваме", "Избираме работни места, а не ядрени ракети", "Торите - вън от властта".  В акцията взеха участие и синдикалисти, членове на обществени организации, които защитават интересите на трудещите се, включително на инвалидите. Някои участници скриха лицата си с кърпи и маски. 

Не мисля, че бедните трябва да страдат от грешките на богатите. Това се отразява на уязвимите, на  хората с увреждания, психично болните. 

Има реална потребност да бъдат спрени строгите мерки за икономии. По този начин правителството орязва възможностите за работа на младите хора. 

Заради протеста движението в голяма част от Лондонското Сити беше спряно, а полицейското присъствие засилено. Организатор на демонстрацията е гражданското сдружение „Народно събрание“.

 

fallback
Още от Свят
fallback