fallback

Хилари Клинтън обеща подкрепа за обикновените американци

Подкрепа за обикновените американци и защитаване на равните възможности – такива обещания отправи Клинтън

14.06.2015 | 12:55 Автор: Теодора Георгиева

Подкрепа за обикновените американци и защитаване на равните възможности – такива обещания отправи Хилари Клинтън на първия си голям предизборен митинг. Бившата първа дама на Съединените щати обеща също да защити американците от руската заплаха. По думите й нито една друга страна в света, освен САЩ, не е по-добре въоръжена с необходимите инструменти, за да посрещне традиционните заплахи от страни, като Русия, Северна Корея и Иран.

В обръщение от нюйоркския остров Рузвелт, Хилари Клинтън очерта пред своите привърженици приоритетите и целите, които ще преследва, ако бъде избрана за президент на Съединените щати. Тя обеща да направи така, че икономиката да работи за обикновените американци, а не само за богатите. 

Демокрацията не може да бъде само за милиардерите и корпорациите. Просперитетът не е само за директори на компании и хедж фондове. Кандидатирам се и искам да направя икономиката да работи за вас, за всеки американец. 

Клинтън похвали работещите семейства и изтъкна, че са водещ фактор за икономическото възстановяване на Съединените щати след финансовата криза от 2008 година.  Бившата първа дама атакува своите съперници от Републиканската партия и заяви,че са загубили връзка с разнообразния електорат. Хилари Клинтън подчерта подкрепата си за гей браковете, правата на жените и равенството на доходите. Екипът на бившата първа дама се надява тя да събере повече привърженици и да увеличи рейтинга си на одобрение сред американците.

 

fallback
Още от Свят
fallback