fallback

Седем нови случая на заразени с МЕРС

Така броят на заразените в Южна Корея достигна 145 души

14.06.2015 | 12:52 Автор: Теодора Георгиева

Седем нови случая на заразяване с вируса МЕРС са регистрирани в Южна Корея. Така броят на заразените в страната достигна 145 души.

От Световната здравна организация определят огнището на вируса в Южна Корея като сложна и комплексна ситуация. Експертите коментират, че вирусът не напуска болничните заведения. Досега е регистриран при приети болни, техни посетители и медицински персонал. 

Считано до днес имаме нови седем случая. 10 пациенти са били изписани от болницата досега. Ситуацията е сложна, но се опитваме да я овладеем. Ние обменяме информация с различни организации, сред които и Световната здравна, заяви Йонг Кейонг - директор на Център по превенция на заболяванията. 

Повече от 2 400 училища остават затворени в Южна Корея. Заболяването засяга най-вече хората с хронични заболявания или които са тежко болни. МЕРС е остър респираторен синдром. Симптомите наподобяват тези на бронхопневмония – тежка кашлица, затруднено дишане и висока температура. Вирусът се появява за първи път през 2012 година в Саудитска Арабия. За него няма ваксина или антивирусно лечение. Повече от 40% от случаите завършват с фатален край. Предполага се, че камилите са източник на заболяването. 

 

fallback
Още от Свят
fallback