fallback

Путин и Ердоган разговаряха при закрити врата в Баку

Турция като кандидат за членство в ЕС представляваше целия eвросъюз, коментира с усмивка Путин

13.06.2015 | 11:36 Автор: Ирина Георгиева

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се срещнаха в Баку при закрити врата, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Лидерите на двете страни позираха за снимки и пред пресата само споделиха впечатленията си от церемонията за откриването на Първите Европейски игри, на която и двамата присъстваха. 

Ердоган отбеляза, че за церемонията не е пристигнал никой от лидерите на ЕС.

"Турция като кандидат за членство в ЕС представляваше целия eвросъюз", отвърна с усмивка Путин, цитиран от руските агенции. 

От руска страна в срещата участваха помощникът на президента Юрий Ушаков, външният министър Сергей Лавров, министърът на енергетиката Александр Новак, шефовете на "Росатом" Сергей Кириенко и на "Газпром" Алексей Милер.

 

 

На 12 юни 2015 Европейската комисия предложи страните-членки да отворят нова глава в блокираните преговори на Турция за членство, съобщи Анадолската агенция, цитирайки високопоставен дипломатически източник.

Изпълнителният орган на ЕС е депозиралл писмо до Европейския съвет на 12 юни 2015, в което се предлага отваряне на глава Икономическа и валутна политика в преговорите на Турция за влизане в ЕС, е казал висшия неназован дипломат.

„Очакваме решението на Европейския съвет преди лятната ваканция“, е казал той.

fallback
Още от Свят
fallback