Вечеря в бяло

12.06.2015 | 19:55 Редактор:
Вечеря в бяло
Вечеря в бяло

Вечеря в бяло събра 13 000 души в Париж. Събитието се организира за 27 път и една от най-красивите атракции на открито във френската столица. На "бялата вечеря" се отива с покана, пратена по мейла, и тъй като не е с разрешението на градските власти, мястото й се пази в дълбока тайна до последния момент.

Хиляди хора, облечени в бяло, изпълниха улиците на френската столица Париж. Те носеха маси, столове, кошници с хубава храна и вино. Гостите на вечеря в бяло се събраха край Лувъра. Въпреки нелегалната организация блюдата са много изискани.Масите са с бели покривки и украсени със свещници.

 

Това е невероятно удоволствие. Ние се намираме на изключително място. прекрасно е да вечеряш на този импровизиран пикник. Наистина е страхотно. Събитието се провежда вече 27 години и всеки път е на различно място в столицата, заяви Тиери Миле.

Тази година гостите на вечеря в бяло съзерцаваха Айфеловата кула и пирамидата пред Лувъра.  

Тази вечер е въплъщение на френското превъзходство. Мястото е страхотно, спиращо дъха. 

 Бях чувала за това, но за първи път го виждам на живо и смятам, че е фантастично! Хората се смеят, хранят се, обстановката е толкова приятелска, а и този прекрасен град.... просто е фантастично.

"Вечеря в бяло" започва през 1988 г., когато група ентусиасти решили да похапнат на някое забранено място в Париж. Традицията вече има почитатели и в други държави – Русия, Япония, Съединените щати.