Путин: Русия и Италия са важни партньори

10.06.2015 | 19:42 Редактор: Теодора Георгиева
Путин: Русия и Италия са важни партньори

Русия и Италия са важни партньори, които уважават своите интереси. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на посещението си в Италия. Той присъства на откриването на Деня на Русия на световното изложение Експо 2015 в Милано.

Путин изтъкна, че Русия и Италия  поддържат дълга история, както в търговията, хуманитарната област, така и в икономиката. 


Русия и Италия са свързани строго в културни, търговски и политически отношения. Те датират повече от 500 години. Италия е голям партньор в Европа и голям инвеститор в руската икономика, заяви руският президент Владимир Путин.  


По думите на Путин Русия е една от първите държави, които поддържат италианската заявка за провеждане на изложението в Милано. 
От своя страна премиерът на Италия Матео Ренци заяви, че дори в момент на напрегната международна обстановка Москва и Рим остават на една и съща страна в разрешаването на глобалните проблеми, сред които ядрената заплаха и заплахата от тероризъм.  Той изрази увереност, че "традиционно силните исторически отношения, в голяма степен основани на културните връзки, ще станат база за едно по-нататъшно укрепване на партньорството.