fallback

Банка замесена в скандал във FIFA

Delta Bank и преди е разследвана от американските власти.

03.06.2015 | 17:43 Автор: Велко Каменов

Малка частна банка, контролирана от бразилски милиардер, се появява над 20 пъти в обвиненията на американските власти, свързани с корупционния скандал във FIFA, съобщава Bloomberg. Името на банката е Delta Bank, а това не е първият случай, в който то е замесено в скандал.

През 2003 г. американските власти отново повдигнаха обвинения срещу Delta Bank. Тогава банката се призна за виновна по обвиненията, че не е разкривала подозрителни транзакции, свързани с колумбийски наркокартел, който е участвал в пране на пари.

Въпреки това Delta Bank продължава да оперира от офисите си в редица страни и до днес. Според обвиненията подкупите за официални лица от FIFA са преминавали през Delta Bank и са били насочвани към по-големи банки като Citigroup и JPMorgan Chase. От там отказаха коментар.

Регулаторният орган на САЩ, контролиращ банките в страната, е правил доклади за Delta Bank още в средата на 90-те години. В тях се казва, че бизнесът на Delta Bank е бил да помага на богати латиноамериканци да заобикалят плащането на данъци.

Още по темата

Delta Bank е една от банките, замесени в корупционния скандал във FIFA.

 

fallback
Още от Свят
fallback