Шефове на футболни федерации за корупцията във FIFA

Не ми казвайте, че президентът на FIFA не знае за това, коментира Михале Ван Прааг, президент на холандската футболна асоциация

29.05.2015 | 12:51 Редактор: Георги Стоянов
Шефове на футболни федерации за корупцията във FIFA

Рейнхард Раубал, президент на германската футболна лига:

Никога не сме имали катастрофа като тази. И имаме само един шанс. Трябва ни промяна и под промяна имам предвид, че трябва да гласуваме за Али Бин Ал Хюсеин.

Михале Ван Прааг, президент на холандската футболна асоциация:

След всичко  това, което се случи през последните 10 – 20 години и това, което чуваме сега, не може просто да кажете – да, но аз съм чист, нямам нищо общо.

Още по темата

Лодр Питър Голдсмит, бивш член на независимия управителен комитет на FIFA:

Това е продължавало от доста време и Блатер е бил там от доста време. Така че е доста трудно да повярваме, че той не е подозирал нищо за това, което се е случвало.

Гуидо Тогнони, бивш съветник на президента на FIFA Сеп Блатер:

Ако дадете телевизионни права за излъчване за един долар в замяна на гласове – дори това да не е корупция, то определено е фрапиращ пример за лошо управление.

Лес Мъри, бивш член на етичната комисия на FIFA:

При всичките намеци и етикети, които се приписват на Сеп Блатер, никога не са били представяни неоспорими доказателства, че Сеп Блатер е корумпиран и че е взимал подкупи.

Това, което се случва, е, че много други хора са го правили, докато той е управлявал и за това сега той ще носи сянката на тези обвинения до края на живота си.

Михале Ван Прааг, президент на холандската футболна асоциация:

Ако е вярно, това, което прочетох във вестниците, че 10 милиона долара са били прехвърлени от FIFA към някаква тайна сметка, не ми казвайте, че изпълнителният президент на FIFA не знае за това.

Лодр Питър Голдсмит, бивш член на независимия управителен комитет на FIFА:

Всичко това се е случило, докато той е гледал. И трябва да си зададете въпроса, когато тези неща се случват, докато някой наблюдава, редно ли е този човек да продължи да управлява?